Lära sig spela på trav – Del 4 Bokföring

bokföra spel

Bokföra spel och hantera spel kassa

Om man tar sitt spelande på allvar, har en spel strategi, och ser det som en långsiktig investering så är en del av jobbet att bokföra spel. Oavsett om du har eget företag, investerar i aktier eller i fonder så krävs det full kontroll, redovisning och uppföljning.

Resultatet av all data som vi antecknat använder vi för att analysera historik, nuläge och framtid. Målsättningen är att hela tiden utvecklas och hitta den bästa spel strategin som ger oss den bästa avkastningen

Tålamod är den absolut viktigaste faktorn för att lyckas. Det är inte kul när det under perioder är röda siffor men det är fantastiskt kul när det är blåa siffror. Så fungerar alla våra investeringar och spel men det viktigaste är att hålla ut och följa sin långsiktiga plan.

Det största misstaget många spelare gör är att försöka ”rädda” den dåliga situationen genom att frångå sin spel- och insatsstrategi. Det är otroligt vanligt att man höjer insatserna och lägger spontana spel vilket visar att de kan inte hantera spel kassa och därav vinner bookmakers i längden.

Bokföra spel med rätt verktyg

Jag tänkte jag skulle förklara hur man enkelt kan bokföra spel och hantera spel kassa. Samtidigt vill jag visa hur viktigt det är att fylla i så mycket ”data” som möjligt för att samanställa olika resultat som vi sedan kan analysera för att förbättra oss.

En spel strategi som du har kan hela tiden förbättras, genom att tweeka den, för att nå bästa resultat. 

Precis som när vi skall spara eller investera i t ex fonder så börjar vi med en kassa. En summa som vi lagt undan för att få så bra ränta på våra pengar som möjligt. Denna data, spelkassa, måste vi givetvis använda och utgå ifrån. 

Vi har genom vår speltrategi hittat vårt spelobjekt till högsta odds hos en viss bookmaker och vi vet insatsen.

Vi vet vilken dag hästen startar, vilken bana den startar på, vilket lopp den startar i och vilket nummer den har.

Med ovan information så har vi grunden till vad vi behöver för att fylla i vår data i vårt valda verktyg. Resultatet av dessa spel kan vi, under en viss utvald period, se en summering och därav veta vår avkastning på våra spel. Se bild exempel

hantera spel kassa

”tags” gör oss till vinnare i längden!

”tags” är text med instruktioner eller information som sedan vi kan söka på för att, i detta fallet, se sammanställt resutat.

Vi hade grund datan klar ovan och det är den datan som vi normalt kan se och analysera. Men med hjälp av ”tags” så finns det mycket mer information som vi kan använda oss av.

Det kanske låter invecklat men det är det inte med ”rätt” verktyg. Det är faktiskt ganska enkelt och grymt användbart i längden.

Låt oss säga att vi fyllt i grunderna, för vårt spelobjekt, i vårt verktyg men vi menar fullt allvar med vårt spelande och vi vill bli bättre och bättre med tiden.

Då använder vi oss av ett fält som tillåter oss att skriva in våra ”tags”. Det kan t ex vara:

  • Vilket spel vi gjorde som t ex plats eller vinnare
  • Vilket land hästen startar i
  • Vilken klass hästen startar i (Guld, Silver, Brons etc)
  • Vilken bana hästen springer på
  • Framspår eller bakspår
  • Autostart eller voltstart
  • Kort, medel eller långdistans
  • Mfl…
bokföra spel

Jag personligen tycker att det i efterhand är intressant och se hur spelen har gått i vissa klasser. Ju högre klass ju större chans till felfria hästar som tar sig in i mål.

Du kan alltså själv bestämma vad du tycker är viktigt för att du skall ta med de parametrar som gör dig till en bättre spelare. Där det går bra är väl där vi vill lägga våra spel. Detta kan också styra hur mycket insats du väljer att göra per spel.

Det bästa av allt för att bokföra spel och lägga till ”tags” är att nu kan du selektera alla möjliga varianter för att se hur det gått för dig historiskt och på så sätt tillföra den kunskapen i dina framtida spel.

Förutom dessa features kan du också få statistik på: 

– Olika oddsintervall och dess resultat

– Hur mycket det skiljer sig mellan ett fast odds du fick när du spelade och det ”stängda” oddset. (kul att jämföra med t ex ATG)

– Resultatet per bookie

– Om du spelar på mer än trav kan du selektera på sport

Allt visas snyggt, prydligt och med grafer i verktyget Betting.gs . Se en kort videopresentation nedan

bokföra sina spel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.